Kevään muistot

QQ tampereKesä on ehtinyt hujahtaa jo lähes heinäkuulle ja Qoro viettää ansaittua kesälomaa. Vielä kuitenkin muistelemme hetken kevätkautta, joka sisälsi jälleen paljon iloa, riemua ja onnistumisen kokemuksia.

Iso merkitys tähän kevääseen oli viime vuonna tehdyllä päätöksellä kevätohjelmiston totaalisesta uudistamisesta ja haasteita kaihtamattomat kuorolaiset kävivät uuden ohjelmiston kimppuun heti joulutauon jälkeen. Kappaleita treenattiin perinteisesti keskiviikkoiltaisin ja perustreenien lisäksi testattiin myös yhden viikonloppuleirin sijaan kahta lauantaita, mikä osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi ja harjoituspäivät olivat tehokkaita ilman toisen päivän uupumusta intensiivisen ensimmäisen päivän jälkeen.

Treenaamisen tuloksen pääsimme esittämään Ritarihuoneen kevätkonsertissamme, jossa saimme kokea sen miltä tuntuu tehdä musiikkia. Oma kokemuksemme konsertin onnistumisesta oli erittäin hyvä ja oli ihanaa laulaa huikean hyvän akustiikan omaavassa salissa kuulijoille, joita oli enemmän kuin koskaan kevätkonsertissamme on ollut.

Pääsimme myös juhlistamaan Vaskivuoren lukion kamarikuoron hienoa 50 vuoden historiaa ja vierailemaan heidän juhlakonsertissaan. Kiitollisia saamme olla Vaskivuorelle, sillä eihän meitäkään olisi ilman sitä. Konsertti toi yhteen myös paljon vanhoja kuoroystäviä vuosien takaa, kun konsertti huipentui suurkuoron esitykseen, johon oli kutsuttu kaikki lukion kamarikuorossa laulaneet.

Konserttien jälkeen emme tokikaan vielä lopettaneet esiintymisiä vaan kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna suuntasimme kohti Tampereen Säveltä, joka on joka toinen vuosi järjestettävä Suomen suurin kuorokatselmus. Tänäkin vuonna kuoroja oli paikalla paljon ja taso todella kova. Aiempien vuosien hopealeimat olivat toki oikein hyviä tuloksia nekin, mutta nyt tuntui, että jokainen kuorolainen halusi saada itsestään irti vielä enemmän ja kirkastaa leiman väriä. Esiintymisvedon jälkeen tunteet olivat ristiriitaisia, hyvin tuntui menneen, mutta riittikö se? Sunnuntaina saatiin hienoja uutisia, kun kuorolaiset kuulivat tuloksen: yksi kultaleima! Eteenpäin on siis menty.

Kauan ei onneksi taukoa kestä, kun heti elokuussa kuorojen kierros avaa perinteiseen tapaan Art Goes Kapakan ja Qoro Quando on siellä tietysti jälleen mukana. Elokuun lopussa on myös kuoron koelaulut, joten vink vink kaikille, jotka halajatte laulamaan kanssamme 😉 Tästä tiedotamme tarkemmin, kun päivämäärä lähenee!